Прилепчани спремни за Пивофест 2018

Од 12 до 15 јули, Прилеп по 16-ти пат ќе биде домаќин на најголемиот фестивал на пивото и скарата не само во Македонија, туку и на пошироките балкански простори, „Пивофест 2018“. Различните брендирани видови пиво, прочуената прилепска скара и богатата музичка понуда, се најголемите причини поради кои во четирите денови на траење на фестивалот, Прилеп ќе биде главниот центар на забавата во нашата држава. ...

Започнува „Битола отворен град – 2018“

Фестивалот трае шест дена и оваа година терминот за одржување на фестивалот е   25- 30 јуни 2018 година. Оваа година главни ѕвезди на големата сцена на Плоштадот Гоце Делчев - Битола во рамките на фестивалот “Битола Отворен град 2018” се култниот белградски алтернативен рок бенд “С.А.Р.С”. ...

АТИНА: ЕУ и НАТО го чекаат писмото од Грција дека се отстранети пречките за интеграција на Македонија

  Сѐ уште нема информација дали Грција го испратила писмото до ЕУ и до НАТО со кое ги известува дека се отстранети препреките за намошната интеграција на земјава во Европската Унија, откако во средата македонското Министерство за надворешни работи испрати нота го грчкото министерство дека Договорот за спорот со името е ратификуван во Собранието на Република Македонија.   ...

Германија заработила 2,9 милијарди евра на грчката должничка криза

  Германија е најголемиот добитник од грчката должничка криза бидејќи меѓу 2010 и 2017 на тоа заработила 2,9 милијарди евра, се дознава од одговорот на германското министерство за финансии на Зелените во Бундестагот.   ...

Почнува летото, најавено посвежо време

Во Македонија и на северната хемисфера денеска почнува летото, а истовремено на јужната хемисфера настапува зимата.   Во Македонија летото ќе почне во 12 часот и 7 минути. Овој 172 ден во годината е најдолг и ќе трае 15 часа и 14 минути. Сонцето изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.  ...

Холандија; Пари за секој километар поминат со велосипед

Холандското министерство за инфраструктура предложило паричен надомест за сите вработени кои на работа патуваат со велосипед. Според тој предлог секој жител кој на работи оди со велосипед би можел да добие по 19 центи за секој километар. ...

ВЕСТИ

  • Прилепчани спремни за Пивофест 2018

    Од 12 до 15 јули, Прилеп по 16-ти пат ќе биде домаќин на најголемиот фестивал на пивото и скарата не само во Македонија, туку и на пошироките б...

Култура

  • Прилепчани спремни за Пивофест 2018

    Од 12 до 15 јули, Прилеп по 16-ти пат ќе биде домаќин на најголемиот фестивал на пивото и скарата не само во Македонија, туку и на пошироките б...

Спорт

Здравје

Хумор

  • Ѕунѕови мудри мисли

    ЈАС НЕ СУМ ДА СЕ ВРАТИ ВРЕМЕТО ЕДЕН САТ, ЈАС СУМ ДА СЕ ВРАТИ ВРЕМЕТО БАРЕМ 20 год. НАЗАД.   ВО ЖИВОТОТ ПОМИНАВ КАКО ВО САМОПОСЛУГА; ЗА СЕ ШТ...